Verbouw Bartoleshûs.

Misschien is de titel wat te overdreven. Na de overname van ons dorpshuis door de stichting moest er een verdeling worden gemaakt. Tijdens de oprichting van het Bartoleshûs was de gemeenschapsruimte, (zoals de naam al doet vermoeden) een gemeenschappelijke ruimte, eigendom van de toenmalige basisschool en het dorpshuis. Helaas is onze school niet meer en is het gebouw door de gemeente verkocht aan KxA die daar een bedrijf in heeft.
De gemeenschapsruimte is toen geheel in handen gekomen van het Bartoleshûs. De toegangsdeuren van de voormalige school naar de gemeenschapsruimte zijn toen afgesloten. Na dat het Bartoleshûs aan de stichting is overgedaan. Zie elders op deze site. Was het de vereniging die vond dat deze ruimte ook aan een opknapbeurt toe was. Het was nog als toen het gebouw is opgeleverd. De deuren werden definitief gesloten, de een dicht gemetseld elektrisch het een en ander aangepast en gestuct. De andere tussendeur inclusief raam is vervangen door een vaste houten wand. Uiteraard moet de schilder er dan een slag doorheen. Dit zou de vereniging zelf doen. Piet v/d Veen heeft vanuit het bestuur de kwast ter hand genomen en de gekozen kleuren op wanden plafon en balken geschilderd. Een paarse kleur op de wand en balken en de overige wanden en plafon wit. Zaterdag was hij zover dat dat de radiatoren die er af waren gehaald voor het stucen weer geplaatst konden worden. Het overige bestuur was in de weer om oud papier te halen, Piet aan het schilderen en Eric was de radiatoren weer op hun plaats te monteren. Er moest ook wel hard gewerkt worden, want ook deze zaal moet binnenkort weer worden ingezet. Dinsdag zal de vloer worden geëgaliseerd. Ze hopen dan dat de firma Smedes uit Grijpskerk donderdag de PVC vloer kan plaatsen.
Zo gaat het bestuur er vanuit dat de eerste activiteit die daar gepland staat, de Sinter-Kerst markt van de Oranjevereniging op 18 november, ook daar nog stands kan plaatsen. Op 25 november is de bedoeling dat hier ook de Sint zijn intrede doet.