Bartoleshûs: Het dak er af.

In het Bartoleshûs  zijn zo nu en dan feestjes waarbij het dak er figuurlijk gesproken er af gaat. Op 10 december gaat het dak er letterlijk af want dan wordt het asbestdak vervangen door een geïsoleerd dak. Het verwijderen is op 10 december en het aanbrengen de dagen erna.

Dit levert ons een aantal voordelen op. We zijn klaar voor de toekomst want in de toekomst moet het asbest verwijderd worden. Tegelijkertijd is het gebouw beter geïsoleerd. En daarnaast kan er als het goed is geen ongedierte meer op de zolder komen.

Het geheel wordt gefinancierd door de gemeente Zuidhorn. Nog een laatste geste van de gemeente die ophoudt te bestaan.

De zolder is in het verleden ooit bedekt met glaswol om zo het pand nog enigszins te isoleren. Voorwaarde was wel dat we zelf de isolatie moesten verwijderen. Niet het beste werk wat er veel ruimte op de zolder is er niet. Veel kruipdoor sluipdoor openingen. Vaak werd er hier en daar een hoofd gestoten. Het was wel een mooi gezicht al die witte maanmannetjes kruipend door de nauwe openingen. En het leek een taaie klus te worden. Maar met vele handen en het juiste  gereedschap was het zo gepiept.

Het leverde een container vol troep op. Veel eerder dan verwacht konden we aan de soep. waar we nog even konden napraten over een geslaagde actie.

We verwachten is dat het meer comfort oplevert, minder last van ongedierte en zeker ook een lagere gasrekening. We hopen dat het nog vaak te horen is: het dak moet er af. (en dan weer in figuurlijke zin.)