Het Bartoleshûs energie zuiniger.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC03766-1024x682.jpgDe gemeente Zuidhorn is begin dit jaar het koploper project opgestart om dorpshuizen energiezuiniger te maken. Ook het Bartoleshûs kon aangeven waar de meeste energie voor werd gebruikt en waar eventueel nog verbeteringen aan te brengen was. Nou en dat zijn er best veel. Natuurlijk het dak van de Gymzaal maar die wordt al aangepakt in verband met het verwijderen van het asbest. Dat stond voor begin december maar door leveringsproblemen is dat opgeschoven naar eind januari.

De ramen zijn voor een deel nog enkel glas en wordt vervangen door dubbel glas. Voor de gymzaal houdt dat in dat het tegen een stootje moet kunnen.

Daarnaast is de verlichting aangepakt. Eerst in de gemeenschapsruimte. De lampen zijn vervangen door dimbare LED verlichting en in de gemeenschapsruimte kunnen er ook nog kleuren ingesteld worden.

En dan de gymzaal. Een hele hoop TL lampen die al nodig vervangen had moeten worden. Op sommige plaatsen zat er ook sluiting in de bakken. Al de TL bakken zijn tussen oud en nieuw vervangen. En op de foto is te zien dat dat geen overbodige luxe was.

Ook was er nog budget om een heel oude diepvries te vervangen door een veel energiezuiniger exemplaar.

Voor de rest zijn echt alle gloeilampen vervangen door LED Verlichting. Van de kleedkamers, WC’s, voorraadkasten en de verlichting van de Nooduitgang lampen.

Al met el een hele mooie stap voorwaarts in een energiezuiniger Bartoleshûs