Stukje geheugen voor ons dorp.

Dorpsgenoten,

Elke avond doe ik een rondje door ons dorp, regelmatig wordt ik aangesproken door toeristen die ergens in dorp overnachten. Allen vinden ze ons dorp geweldig, zeker die oude uitstraling. Veel toeristen vinden het ook leuk om wat meer te weten. Dat bracht me op het idee om alle woningen die van betekenis waren in vroeger tijd te voorzien van info. Nu zie je dat wel vaker. Toch wil ik er voor kiezen om niet alleen een foto, maar ook wat details te vermelden.  De woningen te voorzien van een kleine plaquette, dit kan zowel op het huis als er voor.  Die moet de bewoner uiteraard wel willen.
Op deze plaquette zou dan kunnen staan wat het gebouw is of is geweest, Zo zijn vele huizen in ons dorp een klein winkeltje geweest. Wat daar werd gedaan of verkocht. En in welke periode. Evt. met een foto uit die tijd. Daarnaast een QR code die verwijst naar de pagina van visvliet.com waar meer informatie op staat over de betreffende woning. Een voorbeeld heb ik gemaakt van de gereformeerde kerk, maar dit kan natuurlijk op een heel andere manier.

Nu is dit natuurlijk niet zomaar geregeld. Daarom de vraag aan jullie, wie zou daarbij willen helpen? Het zal waarschijnlijk onder een vereniging moeten, zeker daar dit toch wel de nodige financiële zorgen met zich meebrengt.
Maar eerst ben ik nieuwsgierig naar de meningen uit ons dorp en of er mensen zijn die daarbij willen helpen.
Dat kan door een mail te sturen aan theundewit65@gmail.com 

Met vriendelijke groet,

Theun de Wit.

1 Reactie on “Stukje geheugen voor ons dorp.

  1. Theun,
    .Past exact in het SpacetimeLayer project van de gemeente. Ursula en Jan weten meer.

    Kom op Verhoal kan dan wel een paar anekdotes schrijven en vertellen. Kun je weer aan een QR-code koppelen.

    Denk ook eens aan ‘dorpsgidsen’ die mensen meenemen op pad, bv op de middag dat de Oudheidkamer ook open is.

    Geert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...