Nieuw dak(leer) op het Bartoleshûs.

Op ons dorpshuis “het Bartoleshûs” hebben we meerdere platte daken.  Helaas zijn alle daken niet even waterdicht. Zo is er bij de laatste regenval veel water naar binnen gekomen.  zie ook: “water met bakken uit de lucht”.  Het bestuur moest alle zeilen bijzetten om het dorpshuis van het water te ontdoen. Nu is er wel wat lager lekkage. Ook zijn er al meerdere keren reparaties uitgevoerd om deze lekkages te voor komen. Vooral langs de zijkanten van de dankramen wilde nog wel eens water naar binnen komen. Gelukkig komt er verandering in. Het oude EPDM (Ethyleen Propyleen, Dieen en Monomeer) is van het dak gehaald.

Nu komt er weer een nieuw dak met dakleer op. De dakdekkerbedrijf “Dak Renovatie Noord” uit Norg,  zijn al een kleine week bezig en hopen het eind deze week af te ronden. Gelukkig met hulp van vrijwilligers, zo is de (jongste) willem  Sikkema uit ons dorp ook geregeld op het dak van het Bartoleshûs te vinden om de helpende hand te bieden.

Ook het naar boven brengen van de rollen dakleer wordt door vrijwilligers geregeld. We doen dat hier niet per rol, maar per pallet. Fam, Bakker brengt de pallets met dakleer met hun shovel op het dak, dit scheelt een hoop gesjouw met rollen.  Het gaat hier wel om 150 rollen dakleer. Ook op het gedeelte van de school waar nog het oude EPDM ligt is het vervangen door dakleer, hier is dan ook nog extra isolatie onder geplaatst. Ook de andere kant zit nog een stukje platdak wat vervangen gaat worden.  Als laatste zullen ook nog diverse glazen van lichtkoepels worden vervangen, deze zijn door ouderdom gescheurd en gebroken. Al met al we kunnen binnenkort weer naar een gebouw waar het regenwater zeker buiten blijft. Hopende dat er na deze periode van corona weer vele activiteiten zullen plaatsvinden.  Het eerst dorpsactiviteit in het dorpshuis is 1 oktober Dan zal de Oranjevereniging een gezellig avondje bingo organiseren.

Foto’s: Willem de Jong.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...