Nieuwe gasbuis onder de stationsweg.

We moeten in Nederland van het gas af, maar zover is het nog niet. Dus moet ons gasnet ook worden onderhouden. Zeker als er problemen zijn moeten deze worden opgelost. Nu loopt er een gasbuis onder de stationsweg door, deze had zijn beste tijd gehad. Er was al eerder lekkage, zie elder deze site. Nu was Essent er om de buis te vervangen door een nieuw exemplaar. Zo zijn er aan beide kanten van de weg een gat gegraven en is er een nieuwe buis doorgeschoten. Wel moest eerst nog een aansluiting worden blootgelegd.

Om de nieuwe buis aan te sluiten leggen de heren eerst een kleiner noodbuis om zo weinig mogelijk woningen af te sluiten van gas. Deze noodbuis komt dan zolang de werkzaamheden duren over de weg te liggen. Daarna wordt het stuk wat verwijderd moet worden aan beide kanten met een prop afgesloten. Daarna wordt de nieuwe buis aangesloten.

Als dit verder allemaal klaar is, wordt de prop aan de aanvoerkant verwijdert en wordt er eerst gezorgd dat de lucht volledig uit de buis weg is, dan wordt ook de andere proppen verwijderd. Zo is iedereen weer van 100% gas voorzien.

Daarna was het nog even een kwestie van het gat dichten en daar waar nodig aanstraten. En het is net of zijn ze nooit geweest.laar is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...