Gasvezel in deze natte tijd.

De hoofdkabels in de straten bij ons in dorp zijn gelegd. De firma VibOHN zal binnenkort overgaan tot het aansluiten van de huizen. Eerst zijn er nog wat kabels die gelegd moeten worden, dit zijn meestal kabels van de ene naar de andere kant van de weg. In de Heirweg was men nog druk bezig, maar ook daar is een gasleiding geraakt, het zal vast de laatste niet zijn.

In de meeste gevallen wordt hiervoor een gleuf gegraven, dit is vaak in het wegdek. Natuurlijk wordt deze gleuf weer gedicht. Dit meestal dezelfde dag, soms wat meerdere dagen. Denk dat we daar zeker niet over mogen klagen. Het herstraten daarin tegen levert soms de nodige frustratie op. Niet zozeer het herstraten opzich, meer hoe de straat of pad er na het straten bij ligt.

We hebben contact gehad met VibOHN. Die heeft ons verzekerd dat de straat stoep en tuin op een later tijdstip wordt gecontroleerd en mocht het nodig zijn zal worden gerepareerd. Op dit moment is de ondergrond erg zacht en moet eerst inklinken voordat er voldoende stevigheid is om te straten. Natuurlijk wordt de gegraven sleuf na het dichtgooien aangetrild, maar het kan zijn dat deze toch nog nazakt.  Nogmaals als alle werkzaamheden achter de rug zijn zal de firma VibOHN de gegraven gedeeltes controleren en zo nodig aanpakken. Ook tuinen zullen worden zo goed mogelijk worden opgeleverd en natijd worden gecontroleerd en zonodig worden verbeterd.
Natuurlijk is het mogelijk om melding te maken van degelijke bevindingen, Denk dat ook hier nog een taak ligt voor het Plaatselijk Belang. Toch gaan we er vanuit dat voor de zomer ons dorp er weer piek fijn voor ligt. Alhoewel, er hiervoor ook een grote taak voor onze gemeente is weggelegd, dat laat de laatste jaren misschien wel wat te wensen over.

Foto’s: Willem de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait