Beachvolleybaltoernooi Visvliet 2022

door | 22 juni 2022 | Nieuws | 0 Reacties

4 juni 2022 was het weer zover.

Het jaarlijks terugkerend beachvolleybaltoernooi vond weer plaats aan de Heirweg te Visvliet.

Er was ten tweede male gekozen voor het pinksterweekend om deelnemers van ver (zoals in 2019 uit Frankrijk) gelegenheid te geven een “lang weekend” naar Visvliet te komen. Helaas lukte dat deze keer niet en was het pinksterweekend juist voor anderen een reden erop uit te gaan en het volleybal er dit jaar voor te laten schieten. Al met al traden er tóch 7 teams van 4 personen aan om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Een dilemma was de keuze voor de organisatie om 1 veld of juist 2 te prepareren. Uiteindelijke werd besloten alle wedstrijden op 1 veld te spelen. Een mooi compact geheel op een flink zandbed en de wachttijden vielen ook best wel mee.

De wedstrijden duurden inclusief wisseltijd 10 minuten. Het werd een sportieve strijd, waarbij ieder team elk ander deelnemend team in de voorronde tegenover zich kreeg. Het toernooi ging van start om 13.00 uur na een woord van welkom. De lokale persfotograaf Willem de Jong was ingelicht en stond op de voorste rij om zowel de actieve, als de passieve momenten vast te leggen (waarvoor dank!). U vind ze terug op deze site.

De 4 teams met de meest behaalde punten in deze voorronde, kwamen rond 16.00 uur uit in de halve finales. Uiteindelijk streden de verliezers van deze halve finales om de 3e en 4e plaats en de winnaars uiteraard om de 1e en 2e plek.  In de finale werd de stopwatch terzijde gelegd en ging het om 2 gewonnen sets (best of 3) van 25 punten per set. Bij een 1-1 stand zou er een 3e set volgen, maar zover is het niet gekomen.  Met overmacht denderde het winnende team door het toernooi naar de finale en ook daar bleken ze de sterkste. Met  2 winnende sets konden ze zich onverslagen “toernooiwinnaar 2022” noemen.

De 3 prijzen bestonden uit fraaie troffees met een bijbehorende taart.

De 1e prijs was voor team “De Zandhazen”

De 2e prijs was voor team “Uit en Thuis”

De 3e prijs was voor team “Block ’n roll”

Het toernooi is op rolletjes verlopen en blessures bleven gelukkig uit. Ook waren de Weergoden ons dit jaar goed gezind. Aansluitend werd de BBQ aangestoken en werd er tot in de late uurtjes gezellig nagezeten met een mooi stukje muziek in de verwarmde tent.

Deelnemers; scheidsrechter en tellers…………..bedankt voor je bijdrage!

We kijken terug op een geslaagd toernooi en een gezellige dag.