Werkzaamheden In opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen (WBG)

door | 12 juli 2024 | Nieuws

 

Juli 2024

Werkzaamheden In opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen (WBG)

A. Hak voert in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit In Visvliet en nabije omgeving. U heeft ons buiten het dorp waarschijnlijk al aan het werk gezien.

Wat houden de werkzaamheden in?

We leggen nieuwe gas- en waterleidingen aan. De werkzaamheden concentreren zich in eerste Instantie buiten-en aan de rand van het dorp.
In een volgende fase volgen ook de werkzaamheden in het dorp zelf. Ook daar gaan wij nieuwe gas-en waterleldingen aan leggen. Om de overlast te beperken worden een aantal van de aan te leggen leidingen, door middel van ondergrondse boringen aangebracht. Hiervoor komt een speciale boormachine, die aan- en afgevoerd wordt met enkele vrachtauto’s, containers en aanvullend materieel.

 

Wat merkt u in algemene zin van de werkzaamheden
(bereikbaarheid van uw woning/pand)?

Ter hoogte van de werkzaamheden zullen verkeersmaatregelen van toepassing zijn voor uw en onze veiligheid, Wij zorgen ervoor dat uw woning/bedrijf bereikbaar blijft en dat hulpdiensten altijd ter plaatse kunnen komen. Onze werktijden zijn van 7.00 – 16.30 uur. In • principe werken wij ’s avonds en in het weekend niet. • Vanzelfsprekend stellen wij, naast alle zorgvuldige voorbereidingen, ook tijdens de uitvoering alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken. Helaas zal er altijd sprake zijn van overlast, denkt hierbij aan geluids- en verkeershinder. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wanneer starten de werkzaamheden?*

Werkzaamheden m.b.t. boring
De planning is dat we starten met de boring en de daarmee gepaard gaande voorbereidingen en aanvullende werkzaamheden in week 29, (week van 15 juli 2024). Naar verwachting zullen deze werkzaamheden ca. 3 weken duren

Planning aansluiting geboorde leidingen
De geboorde leidingen moeten vervolgens aangesloten worden op het huidige netwerk van de gas-en waterleidingen. Deze werkzaamheden starten naar verwachting na de bouwvak en duren waarschijnlijk tot einde van het jaar.

Planning werkzaamheden in dorpskern
Aansluitend verwachten wij begin 2025 te kunnen starten met de werkzaamheden in het dorp.

De werkzaamheden en verkeersmaatregelen gebeuren in overleg en met goedkeuring van de Enexis Netbeheer, Waterbedrijf Groningen en de gemeente.

Waar moet u op korte termijn rekening mee houden?
In week 29 (de week van 15 juli, starten wij met de voorbereidende werkzaamheden van één van de boringen.
De verwachting is dat de werkzaamheden in relatie tot deze boring ca. 3 weken gaan duren. Op het moment dat de werkzaamheden zich meer gaan concentreren in het dorp zelf, wordt u hierover tijdig geïnformeerd

Stremming van parkeergelegenheid. Omdat de boormachine samen met al het benodigde materieel op het parkeerterrein moet komen te staan voor het kunnen maken van de ondergrondse boring, wordt het parkeerterrein hiervoor tijdelijk afgesloten. Dit zal naar verwachting ca. 3 weken duren, vanaf 15 juli tot en met 2 augustus 2024
 Hier wordt d.m.v. het plaatsen van rijplaten een tijdelijke toegangsweg gecreëerd voor de achterliggende woningen Tracé van de ondergrondse boring.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, neem dan gerust contact op met onze omgevingsmanager.

Petra Boersma Omgevingsmanager A. Hak Noord-Oost B.V. 06-12380208 pboersma@a-hak.nl
Bereikbaar op werkdagen van 8.00- 16.00 uur

De planning is onder voorbehoud en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Het weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen Invloed hebben op bovengenoemde planning. Mochten er zich wijzigingen voordoen in de planning, dan wordt u hierover geïnformeerd

Activiteiten

Archief berichten

Abonneer op de nieuwsbrief

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze privacyverklaring.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.