Het was een mooie zondagochtend in de Gereformeerde kerk in Visvliet.
Een ochtend met aandacht voor hen die dat nodig hebben, deze ochtend in het bijzonder voor de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.
Al jaren breien en haken vrouwen uit Visvliet en wijde omgeving (Burum, Grijpskerk, Leek, Oude Pekela, Appelscha) voor een goed doel.
En dit jaar gaat de enorme, kleurrijke en warme voorraad (dit weekend geëxposeerd in de kerk) naar Lesbos.
Warmte en aandacht voor de mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking, en die onder erbarmelijke omstandigheden in de kampen leven. Met de winter in aantocht (ja ook op de Griekse eilanden is het echt heel koud in de winter) is deze extra warmte zeer welkom.
Niet alleen de letterlijke warmte van de meest prachtige dekens, truien, mutsen en sjaals, ook de warmte van de aandacht die ervan uitgaat, de liefde die erin voelbaar is…is zo waardevol en onmisbaar. En dan heb ik het nog niet eens over de honderden lieve en zachte knuffels die ook gemaakt zijn!
Op dit moment zijn er op Lesbos ruim 16.000 vluchtelingen waarvan de helft kind.
En hoewel je er in nieuws en media weinig over meekrijgt, komen er nog elke dag bootjes aan met mensen. In de afgelopen week arriveerden er ruim 1600 mensen…
Half november gaat er een transport naar Lesbos waar al deze mooie spullen meegaan. Ter plekke wordt het ontvangen door vrijwilligers en zo snel mogelijk uitgedeeld aan hen die het t meest nodig hebben.
Nogmaals enorm veel dank aan iedereen die breide, haakte of op een andere manier bijdroeg! Jullie gecreëerde warmte komt heel goed terecht!!
~Heeft u vragen over het brei-haakproject of heeft u garen liggen, en wilt u dat doneren, neem contact op met Johanna Marinus.
~Voor info of vragen over (vrijwilligerswerk op) Lesbos kunt u bij Anita Wiersema terecht.
EO Metterdaad maakte de afgelopen maand een paar afleveringen over Lesbos waarin je een reëel beeld krijgt van het grote kamp Moria. Zie onderstaande link als u de laatste aflevering wilt terugkijken:
Tekst: Anita Wiersema.