Asfaltdeklaag brug Visvlieterdiep

door | 9 april 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Het Plaatselijk Belang wordt door de gemeente goed op de hoogte gehouden over de bouw van de nieuwe Groningerbrug. Ook hebben wij als dorp (via het Plaatselijk Belang) inspraak gehad op een aantal zaken betreffende de brug. Zo is besloten om te kiezen voor een gemetselde variant en ook is de doorvaartbreedte aangepast. De doorvaarthoogte is hoger dan de oude brug en hoewel dit i.v.m. de breedte niet goed zichtbaar is, is de nieuwe brug toch zeker 10 cm hoger. Vanuit het dorp kwam de wens om de doorvaarthoogte zeker niet lager en de doorvaartbreedte graag wat breder te maken; in beide gevallen is daar gehoor aan gegeven. Achteraf kun je denken, misschien had het nog wat hoger gemoeten, maar het blijkt dat daar nogal wat haken en ogen aan zitten. We zijn dan ook zeker blij met de inspraak die we hebben.

Zo ook nu. De asfaltdeklaag van de brug is ook met het Plaatselijk Belang besproken. Dit willen we graag met jullie delen, voordat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Daarom maken we het bekend via de website. Mocht je hier nog je mening over willen geven, laat het ons weten. De tijd is beperkt, binnenkort wil de aannemer met de deklaag beginnen.

Wat zijn de plannen. Het idee is om aan beide zijden van de brug een voetpad te maken. Deze zal worden afgescheiden door een betonnen ononderbroken ligger. Het voetpad komt ook iets hoger te liggen dan de rijbaan. De rijbaan komt dus tussen de betonnen liggers in zal aangepast woden naar ongeveer 4 meter. Op die rijbaan worden, d.m.v. belijning, aan beide zijden twee rijvakken voor fietsers gemaakt. Deze rijvakken voor fietsers worden gekenmerkt door een rode steenslag. De voetpaden zullen worden afgedekt met een witte steenslag. Deze steenslag wordt aangebracht nadat de asfaltlaag is aangebracht.
De tekeningen hieronder geven een beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar plaatselijkbelangvisvliet@gmail.com.

Activiteiten

Vesper - stilteviering
23 okt 24
Visvliet
Klaverjassen
25 okt 24
Visvliet
Oudheidkamer open
26 okt 24
Visvliet

Archief berichten

Abonneer op de nieuwsbrief

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze privacyverklaring.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.