’t Ken Weer: Klaverjassen.

door | 17 oktober 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdag 16 oktober organiseerde ’t Bartoleshûs het evenement ’t Ken Weer. DIt als start van het verenigingsseizoen. Nu de maatregelen rondom corona afgeschaald worden, is het voor verenigingen weer mogelijk haar activiteiten weer kan opstarten.
Ook de klaverjasclub Visvliet was aanwezig met een stand. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. En voor sommigen was het bijna nostalgisch. Ze hadden veertig jaar geleden voor het laatste geklaverjast. Op de tafel waren de prijzen uitgestald voor het seizoen 2019-2020. Deze worden op de eerstkomende klaverjasavond uitgereikt. En konden zodoende nog mooi tentoongesteld worden. Zo ook de grote wisselbeker. Daar staan de namen van de winnaars vanaf 2010. Deze werd dan ook vol trots getoond aan de (klein)kinderen. De collectezak riep veel vragen op. Zeker toen men vernam dat je er wat uit mag halen. De collectezak wordt gebruikt voor het bepalen aan welke tafel je komt te zitten.
Er lagen papieren over het seizoen 2021-2022, een scorelijst voor als je thuis wil spelen en een beknopte uitleg. Ik kan niet zeggen dat ze gretig meegenomen werden. Maar de mensen die ze meenamen, waren er blij mee. En dat geeft natuurlijk hoop op nieuwe klaverjasfanaten. Mochten mensen alsnog de informatie willen hebben, dan kunnen ze mij daarover benaderen.
Ook was het mogelijk om een spelletje klaverjassen te spelen op het tablet. Daar was een wedstrijdje aan verbonden. Voor de hoogste individuele score over één spelletje was een doos Merci beschikbaar. Al snel bleek dat een hoge score nodig was om als winnaar uit de bus te komen. Welmoed had als eerste de lat gelegd op 164 punten. Aukje kwam tot maar liefst 262 punten. Dat was dus een pit. Sieta wist een pit te halen met 20 roem en eindigde daarmee op de tweede plaats. Harm wist een pit te scoren met 40 roem en werd de winnaar van de doos Merci met 282 punten. De doos komt eraan Harm!
Al met al hebben zich nog 6 mensen gemeld voor de reservelijst. Dat is fijn. Zo kunnen we toch proberen om elke kaartavond viertallen te hebben. Dank voor de opgaves. Ik hoop de reservespelers spoedig te kunnen oproepen voor een kaartavond.
Om 20:00 uur waren de festiviteiten beëindigd. De spullen opgeruimd en nog even nagezeten. De organisatie was weer prima geregeld. Dank daarvoor aan alle betrokkenen. Mocht je ook willen deelnemen aan het klaverjassen, als vaste speler of reserve, meld je dan bij mij aan!
Namens de klaverjasclub:Kars en Albert Jan
Met vriendelijke groet,
Albert Jan Bosboom+31 (0)6 3765 0565

Activiteiten

Klaverjassen
27 sep 24
Visvliet
Oudheidkamer gesloten
28 sep 24
Visvliet
Glen Faria in de Hervormde Kerk
29 sep 24
Visvliet

Archief berichten

Abonneer op de nieuwsbrief

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze privacyverklaring.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.